fejlec_2

Esküvőre

Közeleg élete egyik legszebb napja. Azonban a nagy nap rengeteg kérdést is von maga után, s döntések hosszú sorát kell meghoznia, mielőtt kimondja a boldogító igent. Tisztában vagyunk vele, hogy a várakozás legalább annyira stresszes, mint amennyire örömteli. Ha mindenben nem is, de legalább egy dologban a segítségére lehetünk: az esküvői torta és aprósütemények kiválasztásában.

Milyen szempontok alapján válasszak esküvői tortát?

A párok általában határozott kéréssel érkeznek hozzánk. Gyakran előfordul, hogy az interneten találják meg álmaik tortáját. Ha így van, érdemes behozni a tortáról készített fényképet hozzánk, mely alapján dolgozni tudunk. Igazi kihívást jelent újraalkotni egy-egy ilyen tortakölteményt, de eddig még nem okozott problémát az ifjú pár kívánságának teljesítése. Mindazonáltal fontos a személyes találkozó, hiszen ekkor történik meg a részletek pontosítása, és az esetleges változtatásokat is ilyenkor tudjuk megbeszélni. Az esküvői torta kiválasztásakor érdemes figyelembe vennie, hogy tortaállványainkon maximum 240 szeletes sütemény helyezhető el. Állványaink változatos formákban állnak rendelkezésére: van gúla alakú, kerek, félköríves, négyszögletes, szív alakú, vagy kinyúló karokkal rendelkező állványunk is. Amire még érdemes ügyelni a torta kiválasztása során, az esküvői ruha, a dekoráció és a csokor stílusa, hiszen fontos, hogy ezek összhangban legyenek a tortával. Az esküvői torta készítése során fontos szempont, hogy masszívabbnak kell lennie egy átlagos tortánál – hiszen sokszor csak az éjszaka közepén kerül a násznép elé. És akkor is pontosan olyan gyönyörűnek kell lennie, mint amikor elkészült.

Milyen díszekkel lehet széppé varázsolni egy esküvői tortát?

Fontos számunkra, hogy a díszítő elemek csak ehető élelmiszerből készüljenek. Ez alól csak a kerámiafigura és a selyemvirág a kivétel. Az ifjú párok gyakran virágokkal díszített tortát szeretnének kérni tőlünk. Az élő virág azonban több okból sem praktikus, például nem tudjuk, hogy érte-e őket vegyszer. Így mi karamell- vagy marcipánvirágokat használunk díszítésre, vagy az élő virágot selyemvirággal helyettesítjük, ami mosható, könnyen tisztán tartható. A nászpár figurák készülhetnek marcipánból, de mostanában kerámia díszeket használunk, ami azután is örök emlék marad, hogy a tortát elfogyasztotta a násznép. Díszítünk még glazúrral is, amely tojásfehérjéből és porcukorból készül. Emellett torta tüllt is használunk, ami harmonizál a torta színével és könnyen tisztítható. Ezen kívül pedig tűzijáték jellegű díszeket is tudunk adni a torta mellé.
A marcipánon kívül mással is be lehet vonni a tortát?

Marcipánbevonattal igen látványos tortákat lehet készíteni, sokféle színárnyalatban. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy nem lehet minden tortát marcipánnal bevonni. Csakis olyan tortán lehet hatásosan alkalmazni, amelynek nem tejszínes, nem túl puha a tölteléke. A marcipánt szilárdsága miatt nehéz lehet szeletelni – mi ezt úgy oldjuk meg, hogy a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Természetesen a tortákat be lehet vonni a saját krémjükkel is.

Esküvőre

Több ízesítésű tortát válasszak, vagy inkább egyfélét?

Általában azt javasoljuk az ifjú párnak, hogy egyféle ízt válasszanak. A különböző ízeknek ugyanis az a hátránya, hogy emeletes torták esetében a különböző szinteknek nem egyforma a magassága, így nehéz a tortát díszíteni. De persze akkor is tudunk megoldást találni, ha több ízt szeretnének: egy emeletes torta esetében például a legfelső szint készülhet a menyasszony ízlése szerint, mivel az úgyis az ifjú páré lesz, a többi szinttel pedig kedvezhetünk a násznépnek, hiszen egy 100 fős lagziban jó eséllyel mindenkinek más lesz a kedvence.

Mi a helyzet a kiszállítással?

A tortákat, aprósüteményeket Debrecen területén ingyenesen kiszállítjuk az esküvő napján. Debrecenen túl, pedig a rendelés mennyiségétől függően méltányos áron, mely megbeszélés kérdése.
A három emeletnél magasabb tortákat a helyszínen rakjuk össze. Ilyen esetekben később visszük az esküvőre a tortát, amely addig is a mi hűtőnkben áll, és vigyázunk rá, hogy ne érje semmi baj. Amikor esküvői helyszínt választ, mindenképpen érdemes személyesen ellenőriznie, hogy a konyhán megfelelőek-e a hűtési lehetőségek, azaz biztonságban tudják-e tárolni a tortát a vacsora végéig. Ügyelni kell arra, hogy ne a többi, fűszeres étellel – például a töltött káposztával – egy hűtőben tárolják a süteményt, hiszen fennáll annak a veszélye, hogy átveszi annak ízét is illatát.

A tortáknál is vannak divatos darabok, mint a ruháknál?

Megfigyelhető, hogy mindig vannak felkapott ízek, mostanában például a Fekete erdő torta, az Eszterházy torta, a Somlói torta és egyéb különlegességek, például az Ország tortáinak megválasztott sütemények. De megfigyelhető, hogy az örök klasszikusok még mindig nem mentek ki a divatból, mind az ízek, mind a formák tekintetében. A torta külsejét illetően kezdenek visszatérni a hagyományos formához, tehát a gúla alakúhoz. Ez a forma nagyon látványos, és mindenki messziről észreveszi. Sokan viszont az egyedi elképzelés alapján megformált tortákat kérnek tőlünk, hiszen azt szeretnék, hogy az valóban személyre szabott és különleges legyen. Akárhogyan is dönt, mi azon leszünk, hogy megalkossuk álmai tortáját.

Esküvőre

Mikor érdemes leadni a megrendelésemet?

Érdemes már hónapokkal az esküvő előtt érdeklődni, körülnézni több cukrászdában is. Javasoljuk, hogy beszélgessenek el nemcsak az eladókkal, hanem magával a cukrásszal, a torta tervezőjével és készítőjével is. Nyugodtan tekintsék, kóstolják meg a vitrinbe kitett süteményeket, győződjenek meg arról, hogy a cukrászda színvonala megfelel annak, amelyet Önök megálmodtak esküvőjük napjára. Érdemes több helyről is árajánlatot kérni, hiszen ezt a fontos döntést nem érdemes elkapkodni. Amennyiben tőlünk rendeli esküvői tortáját, a nagy nap előtti héten érdemes leadni a rendelést, és lefoglalni a tortaállványt is. Ha biztosra szeretne menni, akár egy-két hónappal az esküvő előtt is leadhatja rendelését – mi nem fogjuk elfelejteni.

Milyen aprósüteményeket rendeljek az esküvőre?

Sós és édes süteményeket egyaránt szoktak rendelni a párok. Olyan süteményeket készítünk, amelyek kisebb méretűek, így könnyen fogyaszthatók, és nem igényelnek hűtést. A tapasztalataink alapján inkább az édes süteményből fogy több, így azt szoktuk ajánlani, hogy kétharmad-egyharmad arányban rendeljenek édeset és sósat. Egy tálcára 4-6 féle süteményt szoktunk esztétikus módon elhelyezni, és a helyszínre is így szállítjuk ki, így Önnek ezzel már nem kell foglalkoznia.

 

Egy kis ízelítő esküvői sütemény kínálatunkból

 

Akik már kóstolták a Gara süteményeket

  • Szuper Cukrászda! Hihetetlen finom sütemények! Nagyon kedvesek! A fagyijuk meg…hmmm….imádom! Tiszta szívből ajánlom mindenkinek!

    Lukács Kata
  • A Gara Cukrászda volt az a hely, ahova a lányt, aki nagyon tetszett elvittem randevúzni. Talán azért is, de azóta boldog házasságban élünk – már tíz éve -, két remek kis gézengúzzal, akik szintén imádják Gara bácsi finomabbnál finomabb süteményeit. Hiába no, a Gara Cukrászda varázslatos hely…

    Szilágyi József, Debrecen
  • Néhány nappal karácsony előtt felkeresett egy kedves idős hölgy az üzletünkben. Azonnal megismertem, hiszen régóta törzsvendégünk. Elmondása szerint olyan régóta látogatja már a cukrászdánkat, hogy szinte családtagnak érzi magát, és mindenképpen szeretné, ha én is jelen lennék a legújabb családtag, és egyben a legifjabb törzsvendégünk első cukrászdai látogatásánál. A hölgy családját már ismertem, hiszen ők is visszajáró vendégeink. “A dédunokámat viszont még nem ismeri” – mondta elcsukló hangon az asszony, majd büszkén a karjába vette a pici lányt, és boldog mosollyal az arcán hozzátette: “Ő már a negyedik generáció, aki a Gara Cukrászda törzsvendége lesz”.

    Gara Gyula, Gara Cukrászda

Hogyan rendelhet a Gara Cukrászdából?

Ha valamilyen különleges, egyedi desszertet szeretne, rendelését akár személyesen is leadhatja cukrászdáinkban, vagy telefonszámaink valamelyikén két nappal korábban.

Telefon:
52/530-460
E-mailen:
rendeles@garacukraszda.hu
Aktuális árlistánk megtekintése »