Cukrászdáink

 

Lassan 28 éve annak, hogy az első süteményt megrendelték a Kálvin téri Gara Cukrászdából. Azt már kisfiúként tudtam, hogy cukrász akarok lenni, de a saját cukrászda gondolata csak később fogalmazódott meg bennem. A kezdő lökést a „mestercukrász” cím elnyerése adta meg. 1980-ban pedig megjelent egy felhívás a helyi újságban, miszerint megkezdik a debreceni Kálvin Tér kiépítését. Az udvarházba többek között cukrászdát is terveztek, így feleségemmel elhatároztuk, hogy megvesszük az egyik üzletet és megnyitjuk saját cukrászatunkat.

1988-ban kifizettük az üzlet utolsó részletét is, majd ugyanebben az évben megnyitott a Gara Cukrászda. Míg én és kollégáim sütöttünk, addig feleségem az üzletvezetéssel foglalkozott. A cukrászda hamar Debrecen egyik legkedveltebb helye lett, ezért gondoskodnunk kellett a bővítésről és megvettük a mellettünk lévő üzletet is, így sokkal több vendéget tudtunk fogadni. Időközben megnyitottuk a második cukrászdánkat is, szintén Debrecen városközpontjában, az Aranybika Szálloda épületében.

 

Cukrászdánk

 

A kezdetektől próbáltuk megőrizni a régi cukrászdákra jellemző nosztalgikus hangulatot. Célunk az volt, hogy mindkét üzletünkben kellemes környezetet alakítsunk ki, ahol biztonságban érezhetik magukat a vendégek, és nem mellékesen jó illat és csábító látvány fogadja őket, hiszen minden sütemény helyben készül, az üzlettel egybeépített cukrászüzemben. Süteményeink egyedi receptek alapján készülnek, így máshol nem kaphatóak, csak a mi cukrászdáinkban.

Elhivatottságunkat hamarosan siker koronázta, hiszen mindkét Gara Cukrászda megkapta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségtől a „Védnöki Táblát”, Debrecentől pedig az „Év üzlete” kitüntető címet. Emellett a Czipin Guide által jelzett „Közép-Európa Legjobb Vendéglátó Egysége” kétszázasok klubjába is felvettek bennünket. Bár ezek a díjak és elismerések sokat jelentenek nekünk, továbbra is a vendégek szeretete és megelégedése az, amit a legfontosabbnak tartunk, ami nap mint nap ösztönöz és örömmel tölt el minket.

Kálvin téri üzletünk

Debrecen, Kálvin tér 6.
Telefon: 52/530-460, 52/311-618

Nyitvatartásunk:
MINDEN NAP
Hétfőtől vasárnapig:
9-tól 19 óráig

 

Rigoletto üzletünk:

Debrecen, Laktanya utca 50.
Telefon: 52/446-684

Nyitvatartásunk:
MINDEN NAP
Hétfőtől vasárnapig:
9-tól 19 óráig

 

Cukrászdáink képekben

 

GARA GYULA
süteményes vitrinje

Gondolkozott már azon, hogy mi lehet egy mestercukrász kedvenc süteménye? Édes vagy sós? Hagyományos recept alapján készülő édesség, vagy éppen egy saját kreáció?

Most betekintést nyerhet Gara Gyula süteményes vitrinjébe – nem csak azt tudhatja meg, mi a személyes kedvence, de az is kiderül, mi volt az első sütemény, amelyet elkészített, és hogyan találja ki az új recepteket.

Ismerje meg Gara Gyula kedvenceit »

gara_gyula_sutemenyes_vitrinje

Akik már kóstolták a Gara süteményeket

  • Szuper Cukrászda! Hihetetlen finom sütemények! Nagyon kedvesek! A fagyijuk meg…hmmm….imádom! Tiszta szívből ajánlom mindenkinek!

    Lukács Kata
  • A Gara Cukrászda volt az a hely, ahova a lányt, aki nagyon tetszett elvittem randevúzni. Talán azért is, de azóta boldog házasságban élünk – már tíz éve -, két remek kis gézengúzzal, akik szintén imádják Gara bácsi finomabbnál finomabb süteményeit. Hiába no, a Gara Cukrászda varázslatos hely…

    Szilágyi József, Debrecen
  • Néhány nappal karácsony előtt felkeresett egy kedves idős hölgy az üzletünkben. Azonnal megismertem, hiszen régóta törzsvendégünk. Elmondása szerint olyan régóta látogatja már a cukrászdánkat, hogy szinte családtagnak érzi magát, és mindenképpen szeretné, ha én is jelen lennék a legújabb családtag, és egyben a legifjabb törzsvendégünk első cukrászdai látogatásánál. A hölgy családját már ismertem, hiszen ők is visszajáró vendégeink. “A dédunokámat viszont még nem ismeri” – mondta elcsukló hangon az asszony, majd büszkén a karjába vette a pici lányt, és boldog mosollyal az arcán hozzátette: “Ő már a negyedik generáció, aki a Gara Cukrászda törzsvendége lesz”.

    Gara Gyula, Gara Cukrászda

Hogyan rendelhet a Gara Cukrászdából?

Ha valamilyen különleges, egyedi desszertet szeretne, rendelését akár személyesen is leadhatja cukrászdáinkban, vagy telefonszámaink valamelyikén két nappal korábban.

Telefon:
52/530-460
E-mailen:
rendeles@garacukraszda.hu
Aktuális árlistánk megtekintése »