Lassan 28 éve annak, hogy az első süteményt megrendelték a Kálvin téri Gara Cukrászdából. Azt már kisfiúként tudtam, hogy cukrász akarok lenni, de a saját cukrászda gondolata csak később fogalmazódott meg bennem. A kezdő lökést a „mestercukrász” cím elnyerése adta meg. 1980-ban pedig megjelent egy felhívás a helyi újságban, miszerint megkezdik a debreceni Kálvin Tér kiépítését. Az udvarházba többek között cukrászdát is terveztek, így feleségemmel elhatároztuk, hogy megvesszük az egyik üzletet és megnyitjuk saját cukrászatunkat.
1988-ban kifizettük az üzlet utolsó részletét is, majd ugyanebben az évben megnyitott a Gara Cukrászda. Míg én és kollégáim sütöttünk, addig feleségem az üzletvezetéssel foglalkozott. A cukrászda hamar Debrecen egyik legkedveltebb helye lett, ezért gondoskodnunk kellett a bővítésről és megvettük a mellettünk lévő üzletet is, így sokkal több vendéget tudtunk fogadni. Időközben megnyitottuk a második cukrászdánkat is, szintén Debrecen városközpontjában, az Aranybika Szálloda épületében.
A kezdetektől próbáltuk megőrizni a régi cukrászdákra jellemző nosztalgikus hangulatot. Célunk az volt, hogy mindkét üzletünkben kellemes környezetet alakítsunk ki, ahol biztonságban érezhetik magukat a vendégek, és nem mellékesen jó illat és csábító látvány fogadja őket, hiszen minden sütemény helyben készül, az üzlettel egybeépített cukrászüzemben. Süteményeink egyedi receptek alapján készülnek, így máshol nem kaphatóak, csak a mi cukrászdáinkban.
Elhivatottságunkat hamarosan siker koronázta, hiszen mindkét Gara Cukrászda megkapta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségtől a „Védnöki Táblát”, Debrecentől pedig az „Év üzlete” kitüntető címet. Emellett a Czipin Guide által jelzett „Közép-Európa Legjobb Vendéglátó Egysége” kétszázasok klubjába is felvettek bennünket. Bár ezek a díjak és elismerések sokat jelentenek nekünk, továbbra is a vendégek szeretete és megelégedése az, amit a legfontosabbnak tartunk, ami nap mint nap ösztönöz és örömmel tölt el minket.
Kálvin téri üzletünkDebrecen, Kálvin tér 6. Nyitvatartásunk:
|
Rigoletto üzletünk:Debrecen, Laktanya utca 50. Nyitvatartásunk: |
Gondolkozott már azon, hogy mi lehet egy mestercukrász kedvenc süteménye? Édes vagy sós? Hagyományos recept alapján készülő édesség, vagy éppen egy saját kreáció?
Most betekintést nyerhet Gara Gyula süteményes vitrinjébe – nem csak azt tudhatja meg, mi a személyes kedvence, de az is kiderül, mi volt az első sütemény, amelyet elkészített, és hogyan találja ki az új recepteket.
Szuper Cukrászda! Hihetetlen finom sütemények! Nagyon kedvesek! A fagyijuk meg…hmmm….imádom! Tiszta szívből ajánlom mindenkinek!
Lukács KataA Gara Cukrászda volt az a hely, ahova a lányt, aki nagyon tetszett elvittem randevúzni. Talán azért is, de azóta boldog házasságban élünk – már tíz éve -, két remek kis gézengúzzal, akik szintén imádják Gara bácsi finomabbnál finomabb süteményeit. Hiába no, a Gara Cukrászda varázslatos hely…
Szilágyi József, DebrecenNéhány nappal karácsony előtt felkeresett egy kedves idős hölgy az üzletünkben. Azonnal megismertem, hiszen régóta törzsvendégünk. Elmondása szerint olyan régóta látogatja már a cukrászdánkat, hogy szinte családtagnak érzi magát, és mindenképpen szeretné, ha én is jelen lennék a legújabb családtag, és egyben a legifjabb törzsvendégünk első cukrászdai látogatásánál. A hölgy családját már ismertem, hiszen ők is visszajáró vendégeink. “A dédunokámat viszont még nem ismeri” – mondta elcsukló hangon az asszony, majd büszkén a karjába vette a pici lányt, és boldog mosollyal az arcán hozzátette: “Ő már a negyedik generáció, aki a Gara Cukrászda törzsvendége lesz”.
Gara Gyula, Gara CukrászdaHa valamilyen különleges, egyedi desszertet szeretne, rendelését akár személyesen is leadhatja cukrászdáinkban, vagy telefonszámaink valamelyikén két nappal korábban.